Outdoor atletieknieuws

CrossCup Relays: 16 ALVA-ploegen aan de start

Het was 364 dagen geleden dat ALVA haar officiële wedstrijddebuut maakte op de Crosscup Relays te Gent. Toen kregen we zes ploegen aan de start. Nu, één jaargang later, is dit aantal bijna verdrievoudigd tot 16 ALVA-trio's waaronder zeer véél jeugd!

Een zacht herfstzonnetje, een kurkdroog parcours met een pittige zandstrook en een splinternieuwe, in-het-oog-springende clubtent... Veel beter kan een wedstrijdwinter niet beginnen.

Onze eerste atleetjes moesten al vroeg uit de veren want reeds in de voormiddag stonden de eerste wedstrijden geprogrammeerd. De Benjamins meisjes hadden de eer als eerste de spits af te bijten. Lara Schockaert, Edith De Schrijver en Charlotte De Schrijver debuteerden alle drie in een veldloop en vochten voor wat ze waard waren. Ze eindigden als 22ste.
De Benjamins jongens, bestaande uit Norrick Mattens, Daan Van Landuyt en Jarne Baeyens liepen een zeer knappe wedstrijd. Zij werden verdienstelijk 18de op 27 ploegjes. Deze prestatie is veelbelovend omdat ook zij alle drie debuteerden en Daan eigenlijk nog geen benjamin is. Doe zo voort!

Ook bij de pupillen deden we mee met een meisjes en jongensploeg. Margot Bouchez, Paulien Callebaut en Ophelie De Backer eindigden als 33ste. Sam Ottoy, Simon Van Der Cruyssen en Jordy Baeyens (Jarne's oudere broer) werden 38ste maar hielden nog heel wat ploegen achter zich.

Onze miniemen meisjes overschreden de eindstreep als 35ste. Hiervoor waren Tina Rubbrecht, Marie Backaert en Clara Townsend verantwoordelijk.

Drama bij de miniemen jongens. Een onoplettende wedstrijdcommissaris stuurde Klaas De Veylder de verkeerde richting uit waardoor dit team zich niet in de uitslag kon lopen. Klaas was de slotloper die de stok kreeg uit de handen van Shane en Arnaud die beiden hun eerste wedstrijd liepen.

De volgende wedstrijd was deze van de cadetten meisjes. In deze reeks had ALVA twee deelnemende teams in de uitslag. ALVA 2 met Kelly Rottiers, Elien Delahaye en Myrthe De Rijck eindigden halfweg als 23ste. ALVA 1, bestaande uit Amelie Frix, Jolien Philips en Melissa De Smedt wist de 36ste plaats te veroveren.

Bij de cadetten Jongens bestond het ALVA-trio uit drie eerstejaars: Stijn De Veylder, Sander Van Der Cruyssen en Dries De Cock. Onder het motto "meedoen is belangrijker dan winnen" bemachtigden ze de 37ste plaats. Voor Dries was het zijn allereerste wedstrijd. Stijn en Sander hebben allicht meer aanleg voor de kamp- en kortere nummers maar waren toch bereid hun truitje nat te maken! Goed zo!

De volgende clubatleten vonden we terug bij de scholieren jongens waar we opnieuw twee ploegen hadden. Het team dat als eerste de finish bereikte op een 34ste laats bestond uit Michiel Schokaert, Joris Keppens en Tim Rubbrecht. Het tweede team had slechts één scholier in de rangen. Vincent De Ridder was de slotloper die werd bijgestaan door cadetten Sebastiaan Ockerman en Jens De Ridder. Zij waren bereid om in een hogere categorie mee te lopen om met zoveel mogelijk ploegen aan de start te komen. Zeker geen sinecure, als je weet dat Jens maar pas nieuwbakken cadet is! De 43ste plaats was hun deel.

Onze seniores dames Carolien Crabbe, Esther Schack en Birgit Van Boxstael zorgden voor een mooie prestatie. Met een jonge ploeg waarbij Carolien nog junior is, eindigden ze net halfweg op een 25ste plaats.
De seniores heren namen een voorbeeld aan de dames en kwamen ook halfweg het pak aan. Jill De Brouwer, Koen De Veylder en Domien De Witte werden 40ste op 75 aankomers.

Onze laatste drie deelnemende teams vonden we terug in de wedstrijd voor Masters heren waarbij ook bedrijventeams mochten vertrekken. De snelste ploeg met Gunther Van Den Bossche, Danny Vonck en Geert De Brouwer werd 31ste. De tweede ploeg met Jan De Veylder, Luc De Commines en Michael Pijck kwam 2 minuten later over de streep als 47ste. Nog één ALVA-bedrijventeam kwam iets later aan. Jozef Van Nieuwenhove, Herman Persoons en Karin De Buysscher haalden in het aparte klassement de 4de plaats binnen.

Na deze mooie sportnamiddag kon de tent opnieuw opgeborgen worden. Laat dit de start zijn van een winter waar ALVA zich zoveel mogelijk laat opmerken. Proficiat aan iedere atleet die aanwezig was, de ouders om te supporteren en in het bijzonder de atleetjes die reserve waren voor in het geval van… Bedankt!

(Koen De Veylder)

» Webalbum CrossCup Relays '09