Outdoor atletieknieuws

Wim Smets met prestatie om “U” tegen te zeggen - 11 oktober 2015

Op deze frisse maar zonnige herfstzondag werden in Eindhoven de Belgische titels op de marathon uitgedeeld. Deze open wedstrijd werd, hoe kan het anders, gedomineerd door de Afrikanen, die dan ook de eerste 9 plaatsen voor zich opeisten.

Wim Smets was één van de meer dan 2000 deelnemers. Hij was naar Eindhoven afgereisd met hoge verwachtingen. Hij straalde vertrouwen uit en hij was overtuigd dat het, behoudens onvoorziene omstandigheden van het laatste moment, moeilijk mis kon lopen. Hij stak dan ook zijn ambitie niet onder stoelen of banken. “Ik heb goed kunnen trainen en de conditie is prima. Ik ben in goede doen. Ik ambieer dan ook een sterke tijd en ga voor 2u35”. Met deze straffe uitspraak ging hij de laatste week van zijn voorbereiding in, richting Eindhoven.

En Wim hield woord. Als 28ste van het hele lot liep hij na 2u35min41sec door de finish. Meer nog, Wim mocht zich vice-kampioen van België bij de M40+ noemen. Voorwaar een heel, heel straffe prestatie.

Hoeft het nog gezegd dat Wim met deze tijd zijn eigen besttijd verpulverde en in één moeite ook het clubrecord alle categorieën? Proficiat sterke Wim!

» Alle uitslagen