Outdoor atletieknieuws

ALVA present op interscholen atletiekmeeting

Op zaterdag 6 juni organiseerde de Aalsterse Sportraad haar 35ste Interscholen Atletiekmeeting.

Voor het eerst werd ook ALVA gevraagd om hieraan mee te werken. Trainers enbestuur gingen hier enthousiast op in.
Het geheel was opgevat als een soort meerkamp waarin de atletiekonderdelen spurt, kogelstoten enverspringen aan bod kwamen. Een 8 x 100 m aflossingswedstrijd was de mooie afsluiter van het geheel.

Meer dan 250 kinderen van de Aalsterse lagere scholen hadden zich voor ditevenement ingeschreven en maakten van de atletiekpiste een vrolijke boel. Het mooie weer zorgde ervoor dat niemand een excuus had om thuis te blijven.

Onze club stond in voor de omkadering van het verspringen en het kogelstoten. Voor veel kinderenbleek dit een eerste kennismaking te zijn met het atletiek maar tussen deruwe diamanten zagen wij toch een aantal mooie talenten flikkeren.
Onze trainers maakten van de gelegenheid gebruik om op het moment zelf eenkleine initiatie "techniek" te geven. Een paar vrijwilligers staken een 250-tal flyers tussen de ruitenwissers om ALVA wat extra naambekendheid tegeven. Gezien werden we in elk geval want al onze medewerkers traden aanin onze opvallende rode sweaters.

Gunter, Liesbet, Kaat, Monique, Jan, Mieke, Roland, Patrick, Georges, Elke enGeert werkten "Atletiek Land Van Aalst" op een positieve manier in de kijker.

ALVA dankt de sportraad voor deze opportuniteit.

Bijkomende informatie