Outdoor atletieknieuws

PK veldlopen te Lebbeke

Zaterdag vonden op de terreinen rond de atletiekpiste te Lebbeke de provinciale kampioenschappen veldlopen plaats. In de voormiddag kwamen de ben/pup/min in actie, na de middag alle andere categorieën van cad tot en met master, inclusief een korte cross.

Zie hier de uitslagen, behaald door onze jeugd:

• ben meisjes (°2004) : Lotte Van Der kelen (46) en Marit Muylaert (48)
  • ben jongens (°2005) : Maxim De Moor (50)
  • ben jongens (°2004) : Kyran Ruyssinck (37)
  • pup meisjes (°2002) : Edith De Schrijven (44)
  • pup jongens (°2003) : Pieter Van Himbeeck (64)
  • pup jongens (°2002) : Norick Mattens (54), Warre Roelandts (55), Lander Bruylandt (62) en Michiel Van Himbeeck (68)
  • min meisjes (°2001) : Ozge Nur Karabagli (15)
  • min jongens (°2001) : Senne Van den Broeck (43)

Wij hadden ook een scholier aan de start. Sander van der Cruyssen behaalde een 37ste plaats.

De korte cross voor mannen was de wedstrijd waar heel ALVA naar uitkeek. Met een Jill De Brouwer in bloedvorm en een Koen De Veylder die, niettegenstaande zijn weerbarstige conditie, altijd verrassend kan uitpakken, had de club 2 ijzers in het vuur.

Onmiddellijk na de start trok toekomstig winnaar Berok/ASVO er van onder. De jacht werd geleid door Jill, die als een generaal zijn troepen aanvoerde en ten oorlog trok, in zijn tred al wat in aanmerking kwam voor een dichte ereplaats. Onder hen, op de 2de rij, Koen. De strijd voor het podium ontplofte half wedstrijd en Jill ging zonder schroom de strijd voor zilver en brons aan met 3 AVLO-atleten. Jill miste het podium met luttele 2” en moest zich tevreden stellen met een 4de plaats, op slechts 7” van de winnaar. Koen moest even gas terugnemen, maar herpakte zich de 2de ronde om, hoopvol voor de toekomst, mooi 7de te eindigen. Is hiermee de wederopstanding ingezet?

De constante vorderingen door Jill gemaakt zijn opmerkelijk. In zoverre zelfs dat ik durf te spreken (als trainer vergeeft men mij deze zin voor lichte overdrijving wel) van de Oost-Vlaamse revelatie van het veldloopseizoen.

Peter Van den Berge was eveneens tuk op een goede prestatie. Maar hij kreeg af te rekenen met een tegenstander waarmee hij geen rekening gehouden had, meer bepaald zijn veters. Na een goede start begon de miserie in de 2de ronde en Peter diende halt te houden om de spike terug vast te binden. Maar de besmeurde en kletsnatte veter was hardnekkig en noopte Peter tot nog 3 supplementaire stops. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat onze master ondertussen naar de achterste regionen was verwezen. Hij liep de wedstrijd uit en rukte nog op tot de 56ste plaats.