Outdoor atletieknieuws

ALVA debuteert tijdens Beker van Vlaanderen

Voor het eerste jaar als atletiekclub een voltallige ploeg opstellen voor een interclubwedstrijd is geen evidentie. Hier is het de bedoeling dat je bij iedere (verplichte) discipline één deelnemer voorziet en zoveel mogelijk punten tracht te scoren. Deze worden op het eind van de dag samengeteld tot een totaal om zo te bepalen welke clubs zich mogen schrap zetten voor een promotie naar een hogere afdeling. ALVA kwam uit in 3de landelijke met - door het forfait van SGOL - 19 concurrerende teams.

Zonder al te grote verwachtingen vertrokken we goedgemutst om 11u aan de chalet richting het verre Limburg. Het was 's morgens nog even puzzelen, maar met deelnemers op alle proeven, hoopten we op een warm lentezonnetje!

Om 14u mochten de eerste 4 ALVA''ers de spits afbijten. Tom Cornelis was onze deelnemer aan het hoogspringen. Hij deed wat van hem verwacht werd door de aanvangshoogte te overschrijden en uiteindelijk 1,50 m te behalen. Hiermee behaalde hij een gedeelde 15de plaats, goed voor 6,5 punten. Ook Dimitri Backaert en Jill De Brouwer werden 15de, beide goed voor 7 punten. Dimitri deed dit door zichzelf te overtreffen in het speerwerpen met een verste worp van 30,63 m. Jill kreeg de kogel dan weer 8,03 m ver.
Ondertussen zat Thomas Verdoodt klaar in de startblokken voor de 400 m. Hij legde de baanronde af in 57.07, goed voor 6 punten.

Na de 400 m stond de 100m op het programma. Hieraan was Vincent De Ridder onze afgevaardigde na het afmelden van een zieke Alexander. Vincent, pas tweedejaars cadet, behaalde 2 punten met zijn 15.41. Geen probleem aangezien de 100m een zéér ongewone afstand is voor hem.
Na het kogelstoten haastte Jill zich naar de start van de tweede reeks 800 m. Hierin werd hij knap tweede (derde in totaal) in 2:03.43, goed voor een eerste hoge score van 19 punten.

Op de 1500m behaalde ALVA de eerste plaats met Koen De Veylder die gemakkelijk won in 4:02.08, goed voor 22 punten. Na de 1500 m nam Koen ook nog deel aan het verspringen. Hierin haalde hij 11 punten met een sprong van 5,26 m.
Ondertussen was ook de 3000 m reeds geëindigd. Pieter De Ryck gaf zich volledig en werd 15de in een tijd van 10:28.03. Collega Geert De Brouwer legde dan weer beslag op de 17de plaats in de 5000m. Hij liep de langste afstand van de dag in 18:28.13.

Alvorens de afsluitende aflossing de eindstand moest bepalen, stonden het discuswerpen en de 200m nog op het appèl. In het discuswerpen wierp Gunther Van Den Bossche de schijf 16,97m ver. Hiermee werd hij 16de.
De verassing van de dag tenslotte, was onze laatste loper: Joris De Ridder. In tegenstelling tot zijn jongere broer is hij duidelijk meer geknipt voor de sprint. Hij won zijn reeks van de 200m in de buitenbaan in 25.48. Een heel mooi debuut!
Nadien mocht hij ook nog eens van start gaan als slotloper van de 4x400 m. Gelukkig had hij toen opnieuw al iets meer kleur! ;) Joris kreeg de stok als leider nadat Koen, Tom en Jill hem voorafgegaan waren. Hij verloor in de loodzware laatste anderhalve hectometer nog twee plaatsjes en overschreed de streep in 3:45.61. Hiermee verdienden we zowaar nog 12 punten.

In de totaalstand werden onze heren 17de met 123,5 punten. De overwinning ging overduidelijk naar WIBO dat een hoge 209,5 punten bijeenscoorde.
Onze club kan terugblikken op een geslaagde wedstrijddag. Een speciale vermelding mag er zeker zijn voor onze masters die met een verwaarloosbare voorbereiding 4 (ongewone) nummers voor hun rekening namen!

Hop naar volgend jaar, waar we zeker voor beter gaan!

» Uitslag (PDF | 1.6MB)
» Webalbum

(Koen De Veylder)