Outdoor atletieknieuws

English Meeting

Op zaterdag 1 september organiseerde Atletiek Land van Aalst (ALVA) zijn 3de English Meeting. Deze organisatie beperkt zich sinds vorig jaar tot uitsluitend loopnummers en opwaardeert minder gelopen afstanden zoals de mijl en de 2 mijl.

Deze organisatie wordt duidelijk gewaardeerd door de oudste categorie van atleten (de masters), want voor het derde jaar op rij zorgt één onder hen voor een nationale besttijd. Ditmaal snelde Amellal Maryam/CABW, een Waalse atlete uit Nijvel, de 300m af in 42.96, een tijd die geen enkele Belgische atlete uit de categorie 40+ haar voordeed.

Een andere opmerkelijke prestatie kwam op naam van Stijn De Vulder/ACG die van start tot aankomst de wedstrijd over 2 mijl leidde en finishte in de voortreffelijke tijd van 9:03.19. In zijn zog sleurde hij Thomas De Bock/HAMM mee naar 9:07.04. In die wedstrijd trad ook onze Jill De Brouwer aan. Na een eenzame tocht van dik 6 ronden, sloot hij zijn wedstrijd af op de 3de plek in de goede tijd van 9:32.83.

De mijl werd gewonnen door de provinciale kampioen op de 1500m, Mohammed Berok/ASVO. Hij klokte 4:21.37.