Outdoor atletieknieuws

Beker van Vlaanderen dames (derde landelijke)

Met een zeer jonge ploeg trokken de ALVA dames op zaterdag 12 mei naar Vilvoorde, om onze club te verdedigen voor de Beker Van Vlaanderen bij de dames landelijke 3.

Bijna alle deelnemende atletes waren de week voordien ook reeds aan het werk te zien in Sint-Niklaas voor de beker van de cadetten en scholieren. Hoewel trainer Roland niet aanwezig kon zijn wegens gezondheidsredenen zorgde trainster Mieke zeer goed voor de atletes.

Als eerste was het de beurt aan Carolien Crabbe. Zij finishte als 2de in 61.94 op de 400m, wat voor haar terug een stimulans is, na meerdere wedstrijden die tegenvielen.

Amelie Frix had als opdracht de 2 springnummers af te werken. Hoewel hoogspringen niet echt haar ding is, zorgde ze voor een sprong van 1.35m, wat goed was voor de 4de plaats. Bij het verspringen tegen onder andere Svetlana Bolsjakova deed ze het minder goed dan de week voordien en werd ze 10de met 3.93m.

Katoke Van Den Brulle nam 2 werpnummers voor haar rekening. Bij het speerwerpen zorgde ze voor de primeur. Ook al moest ze het hier doen met een speer van 600g, ze gooide een zeer sterke 41.84m waarmee ze zeer duidelijk deze wedstrijd won. Proficiat! Later bij het discuswerpen zorgde ze ook nog voor een 5de plaats met een worp van 28.85m.

Esther Schack werd 9de in het kogelstoten met een worp van 6.57m.

Bij de 100m zorgde Anna Vander Heyde voor een een 10de plaats in een tijd van 14.49.

De 800m was voor Ellen Vanden Houwe. Ze werd 7de in een tijd van 2’45, waarmee ze weer enkele seconden sneller werd dan haar voorbije wedstrijden.

Tina Rubbrecht had voor de 2de week op rij de 1500m als opdracht. Ze haalde de eindstreep in 5’39, wat 11 seconden sneller was als de week voordien. Hiermee was ze uiteraard zeer tevreden.

Elien Delahaye streed voor een 6de plaats bij de 200m in 29.98.

Tijdens de 4x100m liepen Katoke, Elien, Amelie en Kelly nog eens alle energie uit zich. Deze meisjes liepen hier nu al hun 3de aflossing dit seizoen met elkaar. Ze spurtten hiermee dan ook naar een 3de plaats in een tijd van 53.78, hun persoonlijk record.

Uiteindelijk eindigde de ALVA dames 5de met 92 punten in de algemene eindstand, wat zeker een mooie prestatie is aangezien de jonge club én de jonge atletes. Tijdens de wedstrijd stonden we zelfs even in de top 3! Kampioen werd AC Genk, samen met Eendracht Aalst en Sparta Vilvoorde promoveren ze naar de 2de landelijke.

Welverdiende proficiat aan alle atletes!