Outdoor atletieknieuws

Veldloopseizoen definitief afgesloten in Seraing en Boekarest

Op 18 maart werd het nationaal veldloopseizoen afgesloten met het BK masters dat doorging in Seraing. Onze master Peter Vandenberge was, zoals trouwens de ganse winter, nog voldoende gemotiveerd om nog eenmaal de crossspikes aan te trekken en maakte de verre verplaatsing.

Op een zwaar parcours en over een langere afstand dan masters gewoon zijn, eindigde Peter in zijn leeftijdscategorie als 28ste. Hiermee werd een copieus veldloopseizoen afgesloten, maar Peter kijkt nu al uit naar de eerste pistewedstrijden.

Een week later, terwijl de Poparunners op de piste in Aalst hun 24-urenloop afhaspelden, mocht onze Koen De Veylder zijn land vertegenwoordigen op het EK veldlopen voor politie, dat doorging in de Roemeense hoofdstad Boekarest.

93 deelnemers uit 18 landen dienden een afstand van 11,4 km te overbruggen bij zomerse temperaturen (de thermometer wees 23° aan). Het parcours lag er op het randje van gevaarlijk bij (naar verluid werden sommige passages vooraf nog even geploegd), wat de opdracht er niet simpeler op maakte.

In dit internationaal gezelschap wist Koen een mooie 23ste plaats (in 38’18”) te versieren en eindigde hiermee als 2de Belg, na David Stevens die 46” eerder als 14de finishte. De wedstrijd werd gewonnen door de Oekraïner Okseniuk in 35’18”. België, met ook nog Van Reussel (26), Iachini (54), Muyldermans (58) en Kelchtermand (61), klasseerde zicht als ploeg 7de van de 18 deelnemende landen.

In de rubriek “Albums” vindt u van dit EK een paar foto’s van onze atleet.