Outdoor atletieknieuws

BK veldlopen '12 in Stene (Oostende)

Het sportpark in Stene, aan de rand van Oostende, maakt nu al enkele jaren het decor uit van het BK cross. Het verraderlijk parcours met zijn lange rechte en snelle stukken, onderbroken door een paar stevige kuitenbijters, lag er behoorlijk goed beloopbaar bij. En van winterse omstandigheden was er al helemaal geen sprake.

Slechts 3 van onze atleten trokken richting kust, alle 3 als één van de velen die kozen voor de populaire korte cross.

Bij de dames, die een afstand van 2800 m dienden te overbruggen, eindigde Carolien Crabbe op de 72ste plaats. Zij legde de afstand af in 12’02”.

Niet minder dan 200 heren namen de start in hun korte cross over 3075 m. Onze beide vertegenwoordigers wisten zich goed te verdedigen. Jill De Brouwer liep sterk en kon op het einde nog een tiental concurrenten bijhalen. Hij finishte als 44ste in 9’55”. Even verderop, meer bepaald 26” later, liep Stef Ceuppens door de finish, goed voor een 76ste plaats.   

Het veldloopseizoen zit er op. Enkel master Peter Van den Berge, die volgende zondag zijn BK loopt in Seraing, en Koen De Veylder, geselecteerd voor het EK politie binnen 2 weken in Boekarest, moeten nog aan de slag. Maar een atleet zit nooit stil, hoog tijd om het zomerseizoen voor te bereiden.