Outdoor atletieknieuws

ALVA Englishmeeting

Op zaterdag 3 september organiseerde ALVA zijn 2de English meeting. De beslissing om te verhuizen van vrijdagavond naar zaterdagnamiddag, de goede organisatie van vorig jaar en het mooie weer zal er zeker toe bijgedragen hebben dat de opkomst bevredigend mag genoemd worden.

En net als bij de vorige editie zorgden de masters voor de uitschieter. Waar vorig jaar de dames voor 3 nationale masterrecords zorgen op de mijl en de 2 mijl, was het ditmaal de beurt aan Aalstenaar Wilfried Dubois/EA om het nationaal record (M50) op de mijl te verpulveren en daarbij het wereldrecord tot op 2 sec te benaderen.
Het moet gezegd dat Wilfried daarbij mocht rekenen op de onbaatzuchtige en zeer gewaardeerde steun van ALVA-atleet Jill De Brouwer, die zijn eigen ambities aan de kant schoof en zich onmiddellijk bereid verklaarde om te wedstrijd tot voorbij de 1000 m naar de gewenste tussentijd van 2.45 te leiden.

Jill, ongeacht de iets te snelle eerste ronde, kweet zich voortreffelijk van zijn taak en maakte de baan vrij even voor het luiden van de bel. Wilfried maakte het af in de laatste ronde, daarbij gesteund door een aandringende en initiatief nemende Nicolas Henderickx/Hamm en won de wedstrijd in 4:30.81.
Stef Ceuppens eindigde nog 3de in 4:35.96.

Voor alle uitslagen en de resultaten van de andere ALVA-atleten, evenals voor de talrijke foto’s betreffende deze meeting, verwijzen wij naar onze rubriek “Wedstrijden” en “Albums”.

» Webalbum Englishmeeting '11
» Uitslag Englishmeeting '10

Bijkomende informatie