Outdoor atletieknieuws

BK Cadetten en Scholieren

Terwijl op onze piste de English meeting plaatsvond, werd in Moeskroen het BK voor de jeugd georganiseerd met de deelname van 2 cadetten, Katoke Van den Brulle en Jens De Ridder.

Op zaterdag mocht Katoke 2 maal aan de bak. Op de 80H liep zij als 3de van haar reeks een zeer snelle tijd: 12.52. Dit zou een nieuw clubrecord betekend hebben mocht de rugwind de toegelaten limiet van 2m/sec niet overschreden hebben. Deze tijd zal dus niet opgenomen worden in de tabellen. Voorwaar toch een zeer sterke prestatie van onze veelzijdige atlete.

In het speerwerpen behoort Katoke tot de absolute top. Met haar 4de poging, die 38.85m gemeten werd, nam zij de leiding van het concours. Met haar laatste worp zorgde Meylemans/RCG echter voor een ommekeer door meer dan 39m te werpen en verwees aldus onze atlete naar de 2de plaats. Met haar laatste poging speelde Katoke alles of niets. De worp was uitstekend en waarschijnlijk goed voor winst, maar werd uiteindelijk door de jury ongeldig verklaard, zodat Katoke tevreden moest zijn met zilver, wat natuurlijk een uitstekende prestatie blijft.

Op dag 2 kwam Jens De Ridder nog in actie op de 200m. Hij werd 4de in zijn reeks in de tijd van 24.60m, wat spijtig genoeg niet volstond voor de finale (10de tijd).

Proficiat aan deze 2 jonge atleten.

» Webalbum BK Cadetten en Scholieren '11

Bijkomende informatie