Indoor atletieknieuws

BK Indoor Juniores en Beloften: Zilver voor Koen De Veylder

Deelnemen met drie atleten aan het BK juniores en beloften, vergezeld en aangemoedigd door hun familie en trainers Mieke en Roland, is al een prestatie op zich voor onze jonge club.

De eerste die onze kleuren mocht verdedigen was Carolien Crabbe bij de juniores dames. Na wat ze de laatste weken op training had laten zien, werd de lat vrij hoog gelegd. Ze loste de in haar gestelde verwachtingen in.

Nadat ze de eerste 400 meter het tempo bepaalde, ging het ritme met een ruk de hoogte in waarbij ze de kopgroep moest laten gaan. Met een sterke laatste ronde kon ze toch nog de vierde plaats behalen in 2:20.34 of een verbetering van 4 seconden van haar beste indoortijd. Goed gedaan Carolien. Misschien volgend jaar het podium?

De verwachtingen bij onze tweede deelnemer waren iets minder hoog gespannen. Jill De Brouwer zijn voorbereiding was verre van ideaal (examens, skistage en ziekte). Jill moest alles uit de kast halen om te kunnen volgen na de snelle aanvangsronde van de deelnemers aan de 800m bij de beloften. Na ook al een sterke laatste 200m werd hij toch mooi zevende in 2:00.61, niet zo ver verwijderd van zijn beste indoortijd. Proficiat Jill.

Onze grootste troef op een medaille was Koen De Veylder. Nadat hij twee weken terug al tweede was geworden op het BK AC, startte hij als één van de favorieten. Na een eerder rustige start met veel gewriemel en elleboogwerk, kwam Koen mee aan de kop van de wedstrijd. Wanneer Dieter Vanstreels (DUFF) de leiding nam ging Koentjen gemakkelijk mee en het bleek duidelijk dat het tussen deze twee zou gaan om het goud. Op 300m van de meet achtte Koen zijn tijd gekomen en kwam na een serieuze tussensprint aan de leiding. Vanstreels kon hem evenwel counteren op 150 van het einde. Hoezeer hij zich ook verweerde Vanstreels was net iets sterker .Koen was even ontgoocheld om deze gemiste titel, maar stond iets later toch met de zilveren medaille rond zijn nek te pronken op het podium.

Na deze prestaties even te hebben doorgespoeld trokken we allen terug naar Aalst. Nog één wedstrijd te gaan deze winter, nl. het BK veldlopen in Oostende volgende week zondag, en dan kunnen we alweer uitkijken naar het zomerseizoen.

(Roland Baeyens)

» Uitslag BK Indoor Juniores en Beloften '10