Indoor atletieknieuws

BK Indoor: Koen De Veylder verovert zilver op 1500m

Tijdens de Belgische Kampioenschappen alle categorieën afgelopen weekend kwam er van ALVA één atleet in actie.

In de 1500m probeerde Koen De Veylder de goeie conditie, die hij op het PK al liet blijken door een gouden plak te winnen, te bevestigen.
Door de sterke tegenstand van vooral Geoffrey Marrion (CABW), maar ook kleppers als Bert Misplon (RCG) en Simon De Vriendt (KAAG), beloofde het een spannende wedstrijd te worden.

Al vanaf het startschot probeerde Koen alert voorin te blijven om na 800m te passeren in 2:08. Hierna werd het tempo wat opgedreven maar ook hiervan leek hij schijnbaar geen last te ondervinden.
Integendeel, op 300m van de eindstreep zette Marrion een versnelling in en Koen was de enige die iet of wat het spoor kon volgen. Hierdoor viel er een klein gaatje achter Koen en leek hij op weg naar een zilveren medaille. De laatste 100m werd nog spannend, wanneer Misplon en De Vriendt, tegen elkaar strijdend, dreigden terug te komen. Echter, Koen had nog wat kruid over om in z’n laatste meters zijn plaats veilig te stellen. Zo eindigde hij zeer mooi 2de achter de gedoodverfde favoriet Marrion die goud veroverde. Een puike prestatie na de maandenlange blessure waarmee hij veruit de hele winter sukkelde. Proficiat!

(Jill De Brouwer)

» Webalbum BK Indoor '10
» Uitslag BK Indoor '10

Bijkomende informatie