Indoor atletieknieuws

Eerste Kid’s Athletics Indoor - 25 november 2017

Bij een kid’s athletics denken we spontaan aan de zomer en de atletiekpiste. Deze keer toch iets anders.

Afgelopen zaterdag organiseerde ALVA voor de eerste maal een indoor kid’s athletics. Met zijn oppervlakte van drie gewone sporthallen vormde de omnisporthal “Schotte” te Erembodegem de gedroomde locatie om dit evenement te organiseren.

De verwachtingen waren hoog gespannen. Bij de laatste trainersbijeenkomst donderdagavond stond de teller op een goede 60 vooringeschreven atleetjes. Uiteindelijk stonden zaterdagmiddag 93 atleetjes te trappelen van ongeduld om er aan te beginnen. Aangesloten atleetjes van ALVA maar ook van onze naburige clubs en een aantal niet aangesloten kinderen werden verdeeld over 9 ploegjes.

Na een groepsopwarming op muziek werkten de groepjes onder begeleiding van hun coaches 8 proefjes af waarbij zowel hun sprongvaardigheid, snelheid, uithouding en werpvermogen werd getest. Tot slot nog een heuse indooraflossing. Dit alles onder het goedkeurend oog van de ouders, grootouders en begeleiders. Ondertussen werden alle prestaties nauwgezet bijgehouden op het reuzescorebord door onze hoofdscheidsrechter Marc.

Om de leuke namiddag af te sluiten volgde nog een prijsuitreiking in ons nabijgelegen clubhuis “De Portier” waar alle atleetjes werden beloond met een welverdiende medaille met voor de eerste drie ploegen nog een gouden, zilveren of bronzen diploma er bovenop.

Tot slot nodig ik jullie uit zeker eens de prachtige actiefoto’s te bekijken van onze fotograaf Hendrik. Beelden zeggen soms meer dan woorden.

Dikke proficiat aan alle deelnemers en dank aan de trainersploeg en alle andere Alva-medewerkers voor de organisatie.

» Fotoalbum Indoor Kids Athletics (Hendrik De Schrijver)

Bijkomende informatie