Indoor atletieknieuws

Primeur voor Vlaanderen is meteen een succes: Alva organiseert eerste indoor Kids Athletics in Schotte in Erembodegem - 27 november 2017

Alva - Atletiek Land Van Aalst - organiseerde dit weekend (25 november 2017) de eerste Kids Athletics indoor in Vlaanderen en kon meteen goed 100 kinderen tussen 6- en 12 jaar bijna drie uur lang alternatieve wedstrijdvormen atletiek aanbieden. Een echt succes dus.

Voor indoor-atletiekwedstrijden moeten atleten zich nu steeds naar Gent verplaatsen, meer bepaald naar de topsporthal op de Blaarmeersen.

Een indoor Kids Atlethics dichter bij huis in Aalst is ideaal voor atletiekclubs en geïnteresseerde kinderen uit de ruime regio Aalst. Een indoor-organisatie is ook ideaal wanneer sporten en trainen buiten in de herfst en winter allesbehalve ideaal is voor de allerkleinsten.

Het sportcomplex Schotte zal nu ook in heel Vlaanderen en in de atletiekwereld bekendheid krijgen als een plaats waar indoor atletiek kan doorgaan.

Een Kids Athletics is een alternatieve wedstrijdvorm waarbij kinderen tussen 6 en 12, ingedeeld in groepjes tot acht deelnemertjes, een parcours afleggen met leuke, uitdagende proefjes.
Bijna drie uur lang werd er quasi onophoudelijk gelopen, gesprint, gesprongen en geworpen.

Achteraf werden in "de Portier" (het nieuwe verenigingshuis van ALVA op Schotte) de drie beste groepjes in de bloemetjes gezet maar iedereen ging met een presentje naar huis.

Dit smaakt naar meer en ALVA breit hier zeker een vervolg aan in 2018. Ben je geïnteresseerd in Atletiek surf dan naar www.atletieklandvanaalst.be

» Bekijk de foto’s van Hendrik De Schrijver

Bijkomende informatie