Indoor atletieknieuws

28ste jeugddag van de Vlaamse Atletiekliga - 18 maart 2017

Een druilerige zaterdagmorgen kon het enthousiasme niet temperen van onze 8 ploegjes. Na het afvinken van de deelnemerslijst (een 40-tal in totaal) reden we richting Flanders Topsporthal te Gent. Door sommigen reeds gekend door deelname aan indoorwedstrijden deze winter voor anderen een eerste kennismaking.

Bij aankomst direct onze teamnummers en scoreboekjes afgehaald, dankzij de hulp van een paar ouders/begeleiders was dit in een mum van tijd geklaard. Intussen nam Johan de rest van de groep op sleeptouw naar een goede plek op de tribune. Nummers opspelden, nog een kleine briefing aan de teambegeleiders en stipt om 9u30 stonden alle teams klaar voor hun eerste proef.

Thema van dit jaar “around the World”. De teams doorkruisen de verschillende continenten van proef naar proef. In welk continent je je bevindt laat zich raden aan de veelzeggende namen van de proeven, antiloperun, Peking express, sneeuwbalstoten, koalaaflossing, enz...

De voormiddag vliegt voorbij. Na ons fotomoment met de nieuwe mascotte “Spike” (voortaan het uithangbord van de jeugdatletiek) een half uurtje pauze en tijd om ons lunchpakket te verorberen. Om 13u wacht immers de rest van het programma. Ook onze standmedewerkers van de kangoeroebounce ,  jana, Carlijne, Marc, Tim en Tim hebben de rust verdiend.

Alle teams hebben intussen ook al heel wat vragen gevonden her en der verspreid in de sporthal en natuurlijk opgelost.

De namiddag gaat zowaar nog sneller voorbij om te eindigen met de haka op het middenplein. Mooi beeld, ik schat een 1500 kinderen (38 atletiekclubs) verzameld op het middenterrein om samen de haka-dans te doen.

Rond 17u zet Sam, onze chauffeur ons keurig af in de Osbroekdreef.

Prachtige organisatie dankzij de inzet van talloze vrijwilligers. Nogmaals dank aan de meegereisde ouders voor de begeleiding van onze teams.

Aan diegenen die er dit jaar niet bij waren zou ik zeggen doe volgend jaar mee, het loont de moeite. Op onze wekelijkse nieuwsbrief staan een aantal foto’s en filmpjes die een eerste indruk geven.

Fred

» Bekijk de foto's

Bijkomende informatie