Indoor atletieknieuws

Yera en Warre schrijven geschiedenis voor ALVA - 22 januari 2017

De regionale indoor kampioenschappen voor jeugd worden traditiegetrouw steeds gehouden in het derde weekend van de maand januari.

Op zaterdag 21 januari 2017 mochten de Cad/Sch van de LFBA de indoorpiste van de Topsporthal te Gent “warm” lopen.

Terwijl het buiten stevig blijft vriezen, mochten de Vlaamse clubs hun beste Cadetten en scholieren afvaardigen naar het Kampioenschap van Vlaanderen op zondag 22 januari 2017.

Onze club mocht twee atleten, cadetten, sturen naar dit Kampioenschap. Deze twee atleten, gender gewijs mooi verdeelt, schreven daarbij ook nog geschiedenis voor Atletiek Land van Aalst.

Yera Timmerman (1ste jaars) en Warre Roelants (2de jaars) zijn immers de eerste atleten van ALVA die aan een indoor jeugdkampioenschap deelnemen.

Beide “explosieve” atleten waren ingeschreven voor de 60m vlak alsook voor de 200m.

De 60 m vlak wordt in de ochtend (te vroeg voor sommige ;) ) gelopen over reeksen. Hierbij gaan de 8 beste tijden over alle reeksen door naar de finale.

Yera trad aan in reeks 4 van de 5 reeksen. Na een iets mindere start, kon zij toch nog de tweede plaats behalen in de tijd van 8.33. Net niet snel genoeg om te mogen starten in de finale. Bij de eerste deelname aan een regionaal kampioenshap negende eindigen… daar willen er vooraf  veel voor tekenen. Mooi Yera!!!!

Warre had op het Provinciaal Kampioenshap zijn neus aan het venster gestoken. Men zou met hem rekening moeten houden!

Warre werd ook ingedeeld in reeks 4 van 5 reeksen. Na een trage start kwam hij na een 15 tal meter goed op gang om zo zijn reeks te winnen. Met de 4de tijd mocht hij zich opmaken voor deelname aan de finale.

Warre kreeg op basis van zijn gelopen tijd in de reeksen, de tweede baan toegewezen.

Warre liep een dijk van een wedstrijd en behaalde  brons in een tijd van 7.69.

De eerste indoor medaille van ALVA bij een kampioenschap is een feit.

Op de 200m stond Yera ingeschreven met de 12de tijd wat haar een plaatsje in de 3de reeks van 5 opleverde in baan 5 (Yeah, de beste baan !!!). In tegenstelling tot de start op de 60m, schoot Yera als een pijl uit een boog uit de blokken liep een prachtige eerste helft en kwam als eerste de tweede bocht uit. Een plaats die ze niet meer afstond, en dus mooi deze reeks op haar naam schreef in nieuw clubrecord van 27.36. Deze tijd bracht haar op de tweede plaats maar er kwamen nog twee reeksen, waar de “kanjers” nog moesten lopen. Uiteindelijk werd Yera, als eerste jaars, mooi negende. Dit belooft voor de toekomst.

Warre werd op basis van zijn tijd ingedeeld in de laatste, waar “op papier” de snelste jongens inzitten. Warre startte vanuit baan 4 en had ietwat moeite met de eerste meters nadien kwam hij goed in zijn ritme om op positie 3 de rechte lijn in te gaan. De tijd van 25.03 is een verbetering van zijn persoonlijk record en uiteraard ook het clubrecord, maar was niet genoeg om ook hier brons te halen. Immers in de vierde reeks was de atleet van Turnhout sneller, zodat Warre vierde werd.

Dikke proficiat voor deze jonge atleten.
Wij kijken uit naar het Belgisch Kampioenschap van zondag 5 maart, en hopen op een selectie.
Misschien mogen we dan wat meer supporters verwachten voor deze jonge atleten!!!!

M.S.

» Alle uitslagen

Bijkomende informatie