Indoor atletieknieuws

ALVA behaalt 4 medailles op PK indoor - 8 januari 2017

Op de provinciale kampioenschappen indoor pakten onze atleten verrassend uit. Met goud, zilver en 2 x brons kan de club niet anders dan tevreden terugblikken op deze kampioenschappen.

In de reeksen van de 60m cadetten liet Warre Roelants met 7.80 reeds een nieuw CR afdrukken, goed voor een plaats in de finale. In de finale zelf kwam hij nog sterker voor de dag, met een uitstekende 7.67 behaalde hij zilver. Later op de dag deed hij zo mogelijk nog beter door op de 200m zijn reeks te winnen en provinciaal kampioen te worden. Zijn tijd van 25.08 betekent weeral een nieuw CR AC.

De meisjes konden niet achterwege blijven vond Yera Timmerman. Zij haalde op de 60m eveneens de finale met een tijd van 8.33, waarna zij de finale afhaspelde in 8.28, een nieuw CR AC. Zij miste nipt het podium en werd 4de. Zij nam revanche op de 200m. Door haar reeks te winnen in 27.57 (weeral een nieuw CR AC), verzekerde zij zich van het brons.

De 4de medaille was voor Carolien Crabbe bij de seniors. Zij veroverde brons op de 400m. Met 63.15 (of was het 63.09, de officiële uitslag zaait verwarring) was Carolien niet tevreden, zij had op beter gerekend.

Naast deze medaillewinnaars betraden nog 3 andere cadetten het blauwe ovaal. Pieter Van Himbeeck werd 2de van zijn reeks 200m. Zijn tijd werd 29.98. Michiel Van Himbeeck won zijn reeks 800m in 2:24.55, op dat ogenblik een nieuw CR. Even later liet Lander Bruylandt als 5de van zijn reeks 2:19.54 afdrukken en onttroonde Michiel als recordhouder.

Onze 2 heren veldlopers trokken naar Maldegem. Jill De Brouwer, ex-winnaar van deze cross, kon niet echt tevreden zijn over zijn wedstrijd. Hij behaalde een 6de plaats, maar werd verslagen door een paar tegenstanders die deze winter voor hem reeds het onderspit moesten delven. Met een tijd van 32 min 10” was hij wel exact 1’ sneller dan vorig jaar en zelfs nog 10” sneller dan het jaar van zijn overwinning. Na een drukke en fraaie eerste seizoenshelft werd een week van relatieve recuperatie in de trainingen ingelast, zodat er terug kan opgebouwd worden richting PK begin februari.

Thomas Gheyssens, sinds kort trainingsmaat van Jill, deed het terug behoorlijk en was wel tevreden over zijn wedstrijd. Hij liep, na 9km600 binnen als 18de, na alweer een sterk einde. Ook hij werkt nu richting PK.