Indoor atletieknieuws

2 maal zilver op PK Indoor

Op 9 januari namen 3 van onze atleten in Gent deel aan de provinciale kampioenschappen indoor. 2 x zilver was hun deel.

Katoke Van den Brulle stootte de kogel bij de cadetten meisjes 8.73m ver, goed voor een 8ste plaats in de totaalrangschikking (Oost- en West-Vlaanderen en Limburg), wel een 2de plaats en dus zilver wat onze provincie betreft. Dit resultaat betekent tevens een nieuw clubrecord indoor. Katoke sprong ook nog 4.33m ver, goed voor een 14de plaats in de totaalrangschikking.

Stef Ceuppens liep in de 2de reeks van de 1500 m jun/sen naar een 7de plaats (tijd 4:20.38). Stef behaalde daarmee een zilveren plak bij de junioren. Zijn tijd betekent ook een instelling van het clubrecord jun.

Onze 3de vertegenwoordiger was cadet Alexander De Man. Hij startte in de 800 m en eindigde 7de van zijn reeks in 2:34.44.

Enkele van onze atleten waren dit zelfde weekend in het veld actief. Koen De Veylder trok naar Maldegem met de bedoeling beduidend beter te doen dan 2 weken geleden in Ertvelde. Hij slaagde in zijn opzet door in de lange cross 9de te finishen.

Nog anderen kozen het Prinsenbos in Grimbergen uit om hun conditie te testen. Nele Keppens, vorige week op de sukkel met een gekwetste voet na een val met de fiets, kwam uit op een 18de plaats in de scholierenwedstrijd. Broer Joris wist, net als een jaar geleden in diezelfde wedstrijd, maar toen nog als scholier, een podiumplaats (3de) te versieren bij de junioren. Master Peter Van den Berge geeft blijk van een groeiende conditie. Hij eindigde 40ste van de 81 aankomende masters.