Nieuws atletiek

PK indoor en veldloop Zottegem

Het indoorseizoen is nu goed en wel gestart met de provinciale kampioenschappen, gespreid over 2 dagen. Enkele van onze atleten maakten zaterdag hun opwachting om de strijd aan te gaan met hun collega’s uit de provincie.

Bij de scholieren dames trad Katoke Van den Brulle aan in 2 nummers, de 60H en kogel. In de 60H liet zij een tijd afdrukken van 10.34 en installeerde hiermee een clubrecord. Die tijd was goed voor een 6de plaats in haar reeks. In het kogelstoten eindigde zij op een 9de stek. Twee weken geleden stootte zij nog boven de 10 m, maar deze keer hield zij het bij een iets bescheidener 9m46.

Onze masters gaan geen uitdagingen uit de weg. Daniël Crabbe was te zien op de 60m vlak, waar hij in zijn reeks 4de eindigde in een tijd van 8.86. Peter Van den Berge waagde zich aan een avontuur op 800 m. Hij liep een puike tijd van 2.25.15, zelfs ruim beter dan zijn PR outdoor. Hij finishte op een 6de plaats. Beide atleten zorgen op deze nummers voor een nieuw clubrecord.

Jill De Brouwer, die eveneens geopteerd had voor de 800 m, mocht aantreden in de reeks waar Jan Van den Broeck/LAT de WK-limiet ambieerde, opdracht waar hij grandioos in slaagde. Jill was van op afstand getuige, maar dit belette hem niet om zelf te presteren. Hij eindigde op het podium door mooi 3de te spurten in een nieuwe indoor besttijd van 1.59.82, tevens een nieuw indoor CR.

Birgit Van Boxstael verkoos de modderige heuvels in de buurt van Zottegem. Birgit wist in de hoofdwedstrijd bij de dames, een mooie 5de plaats uit de brand te slepen.

Bijkomende informatie