Nieuws atletiek en Jogging Team

Atletiek Land Van Aalst schenkt 510€ aan Anvasport vzw

Bij aanvang van haar jaarlijkse algemene vergadering overhandigde de Aalsterse sportvereniging ALVA vrijdagavond een check ter waarde van 510€ aan vzw Anvasport.

Hiermee wordt een ruim deel van de opbrengst van de jaarlijkse ALVA-quiz aan een sportvereniging geschonken die zich bijzonder inzet voor mensen met een motorische beperking.

Anvasport staat voor Anders Validen Sporten. Zij proberen de mensen deel te laten nemen aan verschillende sporten, om zo terug hun sociale contacten op te bouwen en hen uit hun isolement te halen.

Het besef en de ervaring om op een positieve manier aan sport te kunnen doen, geeft de deelnemer een hoge eigenwaarde en bepaalde fierheid en draagt aanzienlijk bij tot het aanvaarden van hun beperking. Vooral sporten die op het eerste zicht onbereikbaar blijven voor andersvaliden zoals zwemmen, zeilen, fietsen, survival, waterski, strandsporten, snowboarden, skiën… worden aangeboden. Dit alles aan dezelfde prijs als een valide sporter.

Net als ALVA hebben zij dus een bijzondere aandacht voor het sociale en maatschappijvormende karakter van sport, naast de vele voordelen voor de sporter zelf op gezondheids- en mentaal vlak. Beide verenigingen kunnen rekenen op een ruime groep vrijwilligers.


Vertegenwoordigers van Anvasport (Anders Validen Sport), samen met de ALVA-quiz-organisatoren Carina, Patrick, Tommy (verontschuldigd) en Geert Verdoodt, voorzitter van ALVA. (foto: Hendrik De Schrijver).

Bijkomende informatie